Nejste přihlášeni

#1 2021-11-22 16:32:31

wendigo
Administrator

Ročník 2021

Šípky jsem sbíral v říjnu. Asi zbytečně brzo. Přístě raděj zas v polovině listopadu.

Ze sušených šípků, přesně podle Ing. Valenty.

Kvasinky vínka.

Doléván cukr s 0,65 l vody, ale je to moc, nakonec zbyl cca 1 dl. - Příště raděj 0,5 - 0,6 l, dolít vodou to jde vždycky.

Offline

#2 2022-04-20 09:48:31

wendigo
Administrator

Re: Ročník 2021

Kvasilo snad 2 měsíce.
Po stočení z šípků jsem přidal svařenou vodu.

Silné sladké víno medovinové barvy, chuť podobná sherry.
Je lehce cítit karamelová příchuť (od sušení nad kamny?).

Offline

#3 2022-04-20 09:57:28

wendigo
Administrator

Re: Ročník 2021

2. várka

Založena 25. 2.

Opět přesně podle Ing. Valenty. Šípky jsem před spařením opral.

Kvasinky vínka.

Doléval jsem raděj cukr v 0,5 l vody, vyšlo to dobře, nakonec jsem ještě dolil trochu svařené vody.

Kvasí rozvážně, ani moc nepěnilo.

Offline

#4 2022-05-18 10:54:36

wendigo
Administrator

Re: Ročník 2021

18. 5. stočeno z šípků.
15. 6. uloženo do sklepa

Vlastnosti stejné jako u předchozí várky. Možná ještě trochu sladší - po stočení z šípků jsem myslím nedolil (skoro) žádnou vodu.

Upravil wendigo (2022-06-16 09:34:20)

Offline

#5 2022-05-18 11:03:04

wendigo
Administrator

Re: Ročník 2021

3. (pokusná) várka

Založeno 18. 5.
Jen 5 litrů.
Šípky jsem před spařením opral.
Víceméně podle Ing. Valenty. Jen první díl cukru s vodou jsem přidal rovnou do základu. Polovina šípků ležela u dna (nasály cukr?).

Ubral jsem jeden díl cukru (dolito 2x 0,25 Kg cukru v 0.35 L vody). Předchozí várky byly možná zbytečně sladké.

Šípky po pár dnech vyplavaly.

Po měsíci (16. 6.) stále ještě vesele kvasí, takže cukru je asi dostatek.

Upravil wendigo (2022-06-16 09:32:07)

Offline

Zápatí

Technologie FluxBB | CZ a SK