Nejste přihlášeni

#1 2023-10-10 14:16:46

wendigo
Administrator

Ročník 2023

Šípky jsem sbíral na začátku října.
Loňský nedostatek byl možná způsoben "konkurencí".

Offline

#2 2023-12-13 11:17:23

wendigo
Administrator

Re: Ročník 2023

Šípky jsem omyl a usušil na kamnech. Je jich asi na 3 várky. Letos jsou nějaké težší?
Víno založeno 4. listopadu. Ubral jsem asi 0,4 kg dolévaného cukru. Objemově to vyšlo ideálně, ani nevím proč.
Kvasí nijak bouřlivě.
13. 12. stále bublá 6 p/m.
25. 1. stočeno s šípků, slibné aroma :), dolito 100 g cukru v 1 L vody
26. 2. stočeno do sklepa, chutná nadějně - sladké dost (mohl jsem dolít víc vody, 2 L?), silné aroma

Offline

#3 2024-03-05 10:01:34

wendigo
Administrator

Re: Ročník 2023

2. várka

Založena 1. 3. 2024, ze sušených (omytých před sušením), rozkvas s jablky

Postup:
Ve dvou hrncích jedu podle Ing. Valenty:
- odvážím šípky s cukrem do jedné misky, přidám sůl
- ohřeju vodu k varu a současně připravím 1. díl vody s cukrem
- vsypu šípky atd., promíchám a odstavím
- dám chladit

5. 3. kvasí dost klidně (je to tím omytím?)

Offline

#4 2024-03-12 11:35:39

wendigo
Administrator

Re: Ročník 2023

7. 3. s mírným skluzem dolita voda s cukrem 1 kg/0,8 l. Dal jsem víc vody po zkušenosti s minulou várkou.
12. 3. dolito 0,6 kg/0,8 l. Vyšlo to akorát.

6. 6. stočeno s šípků. (asi 0,5 prdu/min z rourky) Dolito asi 1,6 l vody s 200 g cukru, což bylo až moc - demižon je plný.

7. 7. stočeno do sklepa. Zdá se, že voda je znát na chuti, ale uvidíme jak se zaleží.

Offline

Zápatí

Technologie FluxBB | CZ a SK